Spel på grönt gräs bra uppladdning för IFK Kalmar

1:23 min

IFK Kalmar är just nu på träningsläger på Cypern. På programmet står träning, matcher och få bra sammanhållning i laget inför säsongen i Elitettan.

Två pass fotboll per dag och flera matcher blir det för Elsa Karlsson och hennes IFK Kalmar under en veckas träningsläger på Cypern.

Just att tidigt få chansen att träna och spela på gräs är viktigt för laget, men kanske ännu viktigare är att få ihop laget menar hon.

– Man lär känna varandra på ett helt annat sätt när man är ihop dygnet runt, bor tillsammans, äter tillsammans och tränar så mycket som vi gör nu så man får ju ut väldigt mycket av en sådan här vecka utöver det fotbollsmässiga. Och man lär känna varandra på ett annat sätt och vi har ju många nya i år så det känns helt rätt att vi åker på det här träningslägret just i år. 

Även om det är länge sedan Elsa Karlsson själv kom in i gänget hoppas och tror hon att det är ett bra gäng att komma in i. Hon upplever att lagkompisarna gör det enkelt för de nya.

För att få in de nya spelarna har laget en form av inkilning. Det är dock en relativt snäll sådan med särskilda regler för de nya.

Under dagen får bland annat lagkamraterna Elin Bergkvist och Emma Danielsson ta på sig fjärilsvingar och lösmustascher. Dessutom har Ida Andersson fått klä sig i Hawaiiskjorta och bli personen "Berit".

– I morgon kväll kommer de verkligen få bli en del av laget, skrattar Elsa Karlsson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista