Regnbågsflagga
Arkivbild. Foto: Christine Olsson/TT

Kalmar FF inte klara med beslut om regnbågsbindel

Anders Klevsand: Vi får ta med oss frågan
0:37 min

En majoritet av de allsvenska damlagen i fotboll kommer att spela med regnbågsfärgad kaptensbindel i år. Bland herrlagen är det än så läge bara Östersund som kommer göra det.

Det är Radiosporten som gjort en rundringning bland de allsvenska klubbarna på dam-och herrsidan.

När det gäller Kalmar FF, säger klubbchef Anders Klevsand, att man håller frågan öppen. Innan de tar beslut måste de få veta vad riktlinjerna från Svensk elitfotboll (SEF) säger och vad klubbens sponsorer tycker.

- Vi får ta med oss frågan och göra det bästa av den, och se vad vi kan göra. Vi kan också tänka oss att ha en regnbågsfärgad bindel till exempel i samband med Pridefestivalen under förutsättning att vi följer Svensk elitfotbolls riktlinjer och lite beroende på hur vi gjort med vår sponsor där.

Hur viktig är den här frågan för fotbollen och idrotten i stort?

- Den är oerhört viktig. Fotbollen är en sport över alla samhällsklasser, över alla kulturer, och lika rätt för alla. Den är jätteviktig absolut och vi står bakom det till hundra procent, säger Anders Klevsand.

SEF är positiva

Mats Enquist, VD på SEF (Svensk elitfotboll) menar att det inte är de som äger frågan utan Fotbollförbundet, som hanterar alla tävlingsregler.

– SEF som intresseorganisation tycker det är härligt att våra lag står upp för mänskliga värden, säger Mats Enquist till Radiosporten.

– Vi kan tycka till om fenomenet och då är det bara tummen upp. Det är jättebra att de satsar så här.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".