Polis skrivet på polisbil.
Foto: Johan Nilsson/TT

Flera skadade i bråk på asylboende

Ett flertal polispatruller fick rycka ut till ett bråk mellan ett 20-tal personer på ett asylboende i Migrationsverkets regi i Gamleby. En person fördes till sjukhus med lindriga skador.

Bråket bröt ut vid 14-tiden på lördagen och polisen försöker fortfarande reda ut vad bråket handlar om.

– Det är ett så pass stort bråk att det är oklart vad som har hänt och vem som startat vad, säger Åsa Emanuelsson, informatör vi Polisregion Syd.

En man i 20-årsldern fördes till sjukhus med ambulans och hade lindriga skador. Han lades in på en värdavdelning. Ytterligare några ska ha blivit skadade i bråket, men det finns inga uppgifter om de behövt söka vård.

Ingen är gripen men polisen meddelade under kvällen att två anmälningar har upprättats. Anmälningarna gäller grov misshandel, misshandel och ofredande.

– Ingen har fått flyttas från boendet. Vi kommer att fortsätta utredningen under söndagen, säger Joakim Andrén, jourhavande förundersökningsledare vid Kalmarpolisen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".