Brand i lada spred sig

1:09 min

Tre byggnader har brunnit ner i Segersgärde mellan Västervik och Gamleby. Det började med en maskinhall som brann, där elden sedan spred sig till två intilliggande mindre byggnader.

Vissa saker har kunnat räddas ur den brinnande maskinhallen – bland annat en båt på släp.

En ladugård en bit bort från brandplatsen har evakuerats på djur, men elden har inte spridit sig dit. Även ett närliggande hus har kunnat räddas. När elden var som närmast var den bara tre meter från altanen.

Larmet om branden kom in till SOS Alarm strax efter klockan 12 på måndagen. Det ska ha varit i samband med att man eldade i en lövhög, som elden spred sig till maskinhallen.

Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

Uppdatering

Dagen efter branden i Segersgärde är läget lugnt.

Joakim Jansson, räddningschef i Västervik, säger till P4 Kalmar att räddningstjänsten avslutade sin insats vid 21-tiden på måndagskvällen och att ägaren till fastigheten sedan dess haft bevakning.

Det brinner fortfarande till och från i brandhärdarna, men det är normalt och det ska inte vara någon fara för spridning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista