Buss som kört av vägen bärgas av bilbärgare.
"Vi kommer att göra en teknisk undersökning av bussen och kommer att hålla förhör med de inblandade också för att se om det är något brott bakom olyckan", säger Mats-Ove Edvinsson tillförordnad polisområdeschef i Jämtland. Foto: Johanna Svensson/Sveriges Radio
Bussolycka

Bussolyckan söder om Sveg utreds av polisen

Polisområdeschef: Vi tittar på om det är brott mot kör- och vilotider
1:08 min

Polisen har inlett brottsutredning och beslagtagit bussen efter olyckan söder om Sveg på söndagsmorgonen.

Då tre personer avled, fem skadades allvarligt och ytterligare 23 vårdas av totalt 52 skolungdomar och sju vuxna från Marks kommun som var på väg på en skidresa till Härjedalen.

Det meddelades vid den presskonferens som polisen och region Jämtland Härjedalen höll sent på söndagseftermiddagen.

–  Som vid alla stora olyckor så inleder vi en förundersökning för att titta närmare på om det finns någon brottsrubricering som passar in, säger Mats-Ove Edvinsson tillförordnad polisområdeschef i Jämtland.

I nuläget finns inga brottsmisstankar.

Bussen har beslagtagits av polisen och under måndagen kommer haverikommissionen och polisens tekniker undersöka olycksplatsen. Vägsträckan kommer att vara fortsatt avstängd tills undersökning är genomförd.

– Vi kommer att göra en teknisk undersökning av bussen och kommer att hålla förhör med de inblandade också för att se om det är något brott bakom olyckan.

 Enligt företaget Bergkvarabuss, som äger bussen, var chauffören till den förolyckade bussen mycket erfaren och fordonet var nyligen besiktigat.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".