Buss bärgas av bilbärgare på asfalterad väg
Bussolyckan inträffade på E45:an ett par mil söder om Sveg. Foto: Johanna Svensson/Sveriges Radio
Bussolyckan i Härjedalen

Bussföraren delges misstanke om brott

Den chaufför som körde olycksbussen i söndags då tre barn dog och ett 20-tal skadades, kommer att delges misstanke om brott.

– Det är rutin vid den här typen av händelser att man inleder en förundersökning och att man bedriver en bred utredning. I det här fallet har jag gjort bedömningen att omständigheterna är sådana att det finns en misstanke om brott, säger Karin Johnson Ryd.

Busschauffören är skäligen misstänkt för vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och vållande till annans död. Skäligen misstänkt är den lägre misstankegraden.

Det är oklart när förhör kommer att hållas, men så snart som möjligt, enligt åklagaren.

Redan i söndags då bussen med elever och lärare från Ängskolan i Skene i Marks kommun körde av vägen i Härjedalen, startades en polisutredning.

– Det finns som det heter anledning att anta brott, eftersom det finns personer som är avlidna och skadade, så rutinmässigt har vi inlett en utredning, sa Peder Jonsson, kommunikatör vid polisen i Jämtland på söndagen, till Sveriges Radio.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".