En fallskärmshoppare på lång avstånd mot blå himmel
Arkivbild. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/TT

81-årige Karl-Emil: "Sen låg man där som en fågel"

81-årige Karl-Emil Alp om att hoppa fallskärm: Det var härligt
2:19 min

När P4 Kalmar bad lyssnare höra av sig om utmaningar de vill genomföra, står inför eller har genomfört hörde Karl-Emil Alp av sig. Han hoppade fallskärm som 80-åring.

Karl-Emil Alp från Fliseryd har alltid haft en dröm om att få hoppa fallskärm. Så när han fyllde 80 år fick han det som present av sina döttrar.

Det hör kanske inte till vanligheterna att 80-åringar testar fallskärmshopp, så han fick genomgå en läkarundersökning först. Men den klarade han utan problem.

Han hoppade tillsammans med en instruktör, som aldrig hade hoppat tillsammans med någon så gammal person, så det var även en upplevelse även för instruktören.

Väl i luften njöt Karl-Emil av det som hände.

– Det var ju läskigt när en satt där och skulle hoppa ut ju. Det är ju ett fritt hopp på 200 meter innan fallskärmen löses ut. Men sen låg man där som en fågel och flög bland molnen.

Fallskärmshoppet beskriver han som "underbart" och han skulle gärna göra om det igen. I väntan på det kan han alltid titta på den video som spelades in när han hoppade.

– Jag tittar på den ibland, säger Karl-Emil Alp, som fyller 82 år i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".