Obebodd villa nerbrunnen i Örsjö

En obebodd villa i Örsjö brann ner till grunden natten mot söndag. Larmet kom vid 2-tiden. När räddningsstyrkan anlände var villan helt övertänd.

  Man fick istället  koncentrera sig på att brandflagor inte skulle få fäste i det torra gräset intill villan.

Någon naturlig förklaring till branden finns ännu inte. Polisen utreder det som en mordbrand. I området kring Örsjö utreddes en serie anlagda bränder 2006-2009 men någon pyroman kunde aldrig gripas. Det brann också i ett ödehus i april 2014.

Nattens nerbrunna hus är beläget nära järnvägen inte långt från den förra lampfabriken. När styrkan anlände strax efter klockan 2  brann det kraftigt och gnistregnet var betydande. Någon chans att rädda delar av den 2-våningsvillan fanns inte. Villan har stått tom i flera år. Ägaren hade på söndagsmorgonen inte gått att nå.

Räddningsledaren Roger Wedebrand är nöjd med den insats som han styrka gjorde under natten, men vill helst inte spekulera i någon brand orsak.

--Men skulle även strömmen ha varit avslagen i huset, då undrar man ju..

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".