Lagbok
Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT
Kalamarksmordet

Kaj Linnas resningsrättegång flyttas fram

Kaj Linna, som företräds av Kalmaradvokaten Thomas Magnusson, får sin resningsrättegång framflyttad.

På tisdagseftermiddagen fattade hovrätten beslutet att flytta fram rättegångsstarten på begäran av kammaråklagare Jens Göransson.

Som skäl angav han att han behöver mer tid på sig att slutföra förundersökningen om rånmordet i Kalamark utanför Piteå 2004.

Rättegången flyttas fram en dryg vecka och kommer att inledas tisdagen den 16 maj (ursprungsplanen var 9 maj).

Den 44-åring, som nyligen anhölls misstänkt för medhjälp till mord och grovt rån i Kalamark, släpptes fri efter häktningsförhandlingen i Luleå tingsrätt i fredags. Åklagaren överklagade beslutet att släppa honom till hovrätten, som även den sa nej till häktning sent i går eftermiddag.

44-åringen är fortfarande misstänkt och hans dator är tagen i beslag. En begäran om att beslaget ska hävas har i dag lämnats in till Luleå tingsrätt av mannens advokat Marko Tuhkanen. Tingsrätten väntas inom kort hålla en så kallad beslagsförhandling där det ska avgöras om mannen ska få tillbaka sin dator.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".