IFK Kalmar - Kvarnsveden
IFK Kalmar drabbas av det ena skadebeskedet efter det andra. Foto: Faton Pasho/Sveriges Radio

Två IFK-anfallare missar hela säsongen

Skadelistan hos Elitettan-laget IFK Kalmar börjar bli lika lång som Kalmar FF:s. Det nya chockbeskedet:  Anfallen Ida Grahn som värvats från Piteå missar hela säsongen!

Den knäskada hon drabbats kräver en operation. Korsbandet är av, skriver Barometern

Det är den andra svåra knäskadan som IFK drabbats av i säsongsinledningen. Nyligen stod det ju klart att fjolårets mål-drottning i laget Mathilda Johansson-Prakt missar hela säsongen på grund av en liknande skada.

Ida Grahn flyttade till Kalmar. från Piteå, där hon skaffat sig allsvenska meriter. Hon var tänkt att kunna bidra till lagets målproduktion, men så blir det alltså inte

Efter skadan för knappt en månad sedan bedömdes skadan som lindrig, men en röntgen tidigare i veckan gav motsatt besked.

Inför helgens hemmamatch mot Mallbacken är det också stora frågetecken för Ida Andersson och Emelie Brandt som båda åkte på huvudskador i matchen mot Umeå.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".