Polisavspärrning i skog.
Arkivbild. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Efter skelettfyndet – man misstänkt för 15 år gammalt mord

Robert Loeffel, polisen: "Nya omständigheter i utredningen"
0:33 min

En man i 50-årsåldern anhölls på tisdagen i Kalmar skäligen misstänkt för ett mord 2002.

För 15 år sen, 2002, försvann en man i 40-årsåldern i Kalmar. Mannen som anhölls på tisdagseftermiddagen har enligt polisen tidigare förekommit i utredningen runt försvinnandet och var även anhållen en kortare tid 2002. Han var misstänkt för dråp med släpptes senare.

I februari hittades skelettdelar i området Värsnäs norr om Kalmar, skelettdelar som enligt polisen kommer från mannen som försvann för 15 år sedan.

I ett pressmeddelande skriver polisen att nya omständigheter framkommit som gjort att åklagare nu anhållit en man i 50-årsåldern. Han är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden. Mannen har i förhör nekat till brott.

Robert Loeffel är presstalesman hos polisen.

– Det är nya omständigheter som kommit fram i utredningen som gjort att vi under dagen haft förhör med mannen, sen har vi efter förhöret presenterat de uppgifterna för åklagaren och då har han valt att anhålla mannen skäligen misstänkt för mord.

Vad har han sagt i förhör?

– När vi är så tidigt in i en utredning är vi väldigt sparsamma och det enda åklagaren vill kommentera för närvarande är att han förnekar brott och vi fortsätter med våra utredningsåtgärder, så får vi se vad det leder fram till.

P4 Kalmar har utan framgång sökt åklagaren i fallet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".