Projektledaren Ludvig Löfgren i samtal med Emmabodas näringslivsutvecklare Ann-Christin Torgnysson.
Projektledaren Ludvig Löfgren i samtal med Emmabodas näringslivsutvecklare Ann-Christin Torgnysson. Foto: Lennart Palm/Sveriges Radio

Glass Factory genomför miljonprojekt

Ludvig Löfgren: "Här ska man kunna pröva sina vingar"
1:15 min

Glass Factory i Boda och Emmaboda kommun har fått en miljon kronor till ett regionalt utvecklingsprojekt. Företag i glasriket ska få hjälp att utvecklas.

– Tanken är att små- och medelstora företag som har sin produktion i Glasriketregionen och Blekinge ska få hjälp att utvecklas, säger projektledaren Ludvig Löfgren

Projektet, som finansieras av Tillväxtverket, Regionförbundet Kalmar län, Leader Sydost och Jordbruksverket ska kunna leda till att glasindustrin får en injektion – att glasdesigners och formgivare ska kunna få hjälp att förverkliga idéer och förhoppningsvis kunna starta ny produktion.

Tio företag kommer att kunna rymmas i projektet som under två år ska erbjuda ren affärsutveckling – men också workshops och hjälp med att ta fram prototyper, främst i glas men också i andra material.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".