Porträtt av Mats Fröshaug i Västerviks IK.
Mats Fröshaug. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio

Klart: Norrmannen lämnar Västervik

Forwarden Mats Fröshaug lämnar Västerviks IK för hockeyallsvenska konkurrenten Tingsryd, det bekräftar TAIF på sin hemsida på fredagskvällen.

På 51 matcher i Västervik den gångna säsongen producerade den norske forwarden Mats Fröshaug 25 poäng, fördelat på 14 mål och 11 assist.

Nästa säsong spelar han hos Smålandskollegan och hockeyallsvenska konkurrenten Tingsryd som han skrivit ett ettårskontrakt med.

– Han är en erkänt bra spelare som jag känner till från min tid i Norge, en stor tvåvägsforward som ändå är bra på skridskorna och är tung att möta. Han gjorde det bra i Västervik säsongen som var, men jag tror att han har en nivå till, säger Tingsryds tränare Magnus Sundquist till lagets hemsida och fortsätter:

– Mats var ett av våra förstaval när vi hörde att han inte skulle förlänga med Västervik. Han passar oss och tror att detta kommer bli bra för både honom och oss. Så summa summarum, jag är väldigt glad att detta har rotts i hamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".