Annkristin Svensbergh
Annkristin Svensbergh. Foto: Landstinget i Kalmar län.

Annkristin Svensbergh ny sjukhuschef i Kalmar

Nya sjukhuschefen Annkristin Svensbergh: "Det har varit en fantastisk dag"
3:26 min

Landstinget anställer en ny sjukhuschef i Kalmar. Den nya chefen heter Annkristin Svensbergh och kommer närmast från Diagnostiskt centrum, där hon varit chef sedan 2015, skriver landstinget i ett pressmeddelande.

Annkristin Svensbergh är en veteran inom Landstinget i Kalmar län. Hon började som AT-läkare för 18 år sedan och har sedan varit bland annat överläkare och medicinsk chef för verksamheten med fokus på patientsäkerhet, kvalitetsarbete och medicinsk utveckling.

Vad ser du fram emot mest med den nya rollen?

– Det är möjligheten att påverka. Jag har ju ett stort engagemang över huvud taget för hälso- och sjukvårdsfrågor. Och så tycker jag att det är viktigt att lyfta och pröva nya idéer. Och så gillar jag att möta människor och skapa arenor för människor och samtal.

Annkristin Svensbergh börjar som sjukhuschef i augusti. Fram till dess fortsätter Johan Rosenqvist som sjukhuschef parallellt med uppdraget som hälso- och sjukvårdsdirektör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".