Smederna tog första segern för säsongen

1:52 min

Det blev dramatiskt i Eskilstuna. Publiken fick först bevittna en krasch vilket försenade den täta matchen, men Smederna vann till slut med 46-43.

Det vart till slut väldigt spännande mellan Smederna och Piraterna på Eskilstuna motorstadion. Perfekta förutsättningar, en tunn molnslöja över publiken samtidigt som det var betydligt varmare än förra veckan.

 Redan från start blev det jämt. Inför det tionde heatet var ställningen 27-27. Domarna var inte nöjda med starten och stoppade heatet, detta ledde till en obehaglig krasch mellan Smedernas Andrej Karpov och Piraternas Daniel Davidsson. Karpov fick den värsta smällen då han fick sin egen cykel i ryggen och var tvungen att kliva av.

 Den jämna tillställningen fortsatte till slutet, inför det sista heatet var ställningen 42-41 till hemmalaget. Men efter att Smederna plockat hem det sista heatet med 4-2 så kunde slutresultatet skrivas till 46-43.  

 Resultatet innebär nu att Smederna tog sin första tvåpoängare för säsongen, samtidigt som Piraterna förblir det enda laget i serien som fortfarande inte vunnit efter två omgångar och därför ligger laget sist på noll poäng.