IFK Kalmar - Kvarnsveden
IFK Kalmar vann med 4-1 uppe i Sundsvall Foto: Faton Pasho/Sveriges Radio

IFK Kalmar vann uppe i Norrland

1:27 min

Emma Jones visade vägen med sina två mål för sitt IFK Kalmar när man bortaslog Sundsvalls DFF med 4-1.

Sundsvall borta har varit lite av en mardrömsmatch för IFK Kalmar de senaste åren. Men idag lyckades IFK Kalmar bryta den trenden och det med besked, slutresultatet blev klara 4-1 till bortalaget.

-Det är alltid tufft att sitta 9-10 timmar upp i buss och sen prestera. Men det är skönt att vi nu har tagit tag i det här och vänt det, säger IFK-spelaren Emma Jones.

Det var just Emma Jones som gjorde både 1-0 i den 24 minuten och 2-0 i den första halvlekens absoluta slutskede. I den andra halvleken fick Valerie Obita göra sitt första mål för säsongen och lagets tredje i matchen. En IFK-spelare som är van vid att göra mål i år är Amanda Fredriksson som satte 4-0 i den 58 minuten.

Lovisa Johansson i IFK-målet skulle dock inte få hålla nollan uppe i Sundsvall, i minut 65 reducerade Maxine Björkholm till 1-4. Det blev även matchen sista mål. Detta var IFK:s fjärde seger för säsongen och en vinst som antagligen gör hemresan till Kalmar något lättare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista