Man klipper gräs med åkergräsklippare.
En 38-årig man greps ikväll, efter att berusad ha kört en stulen åkgräsklippare i centrala Västervik. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Hasse Holmberg/TT

Polis jagade berusad man på åkgräsklippare

En 38-årig man greps ikväll, efter att berusad ha kört en stulen åkgräsklippare i centrala Västervik.

Händelsen inträffade vid 21-tiden på lördagskvällen, efter att en åkgräsklippare anmälts stulen. En polisbil som patrullerade i de centrala delarna av Västervik fick då syn på en man som färdades på en åkgräsklippare.

Efter en kortare jakt fick polisen stopp på fordonet.
– Det visade sig att åkgräsklipparen var stulen från personen som bor i närheten. 38-åringen var dessutom berusad och fick följa med på provtagning. Vi kunde lämna tillbaka åkgräsklippare till målsäganden direkt, säger Fredrik Bratt, presstalesman på polisen Region Syd.

Uppdatering söndag: Mannen har nu även anhållits uppger polisen, misstänkt för rattfylleri, olaga hot, stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Enligt polisen ska 38-åringen innan stölden av åkgräsklipparen hotat flera personer i ett garage med en hammare. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista