Tjuv lämnad av kompisar – stal rakhyvlar

En 28-årig tjuv greps på bar gärning i en butik i Nybro under torsdagskvällen. Han fick direkt lämna ifrån sig stöldgodset, några rakhyvlar värda dryga tusenlappen.

Stölden utfördes vid 19-tiden inne på Willys i centrala Nybro. En väktare fattade misstankar när 28-åringen gick omkring i butiken. Han spanade och såg tjuven stoppa på sig rakhyvlarna.

Väktaren grep sedan tjuven när denne var på väg att lämna butiken. Först betraktades det hela som ett snatteri med på grund av godsvärdet blev det stöld.

– Mannen hade ingen annan förklaring till stölden än att han hade slut på pengar och lämnats av kompisar i Köpenhamn dagen innan, säger Alexander Gustafsson vid polisen i Växjö.

28-åringen hart uppgett att han var på väg till Stockholm. Hur han hamnat i Nybro och var han tillbringat natten är oklart.

Tidigare under kvällen anmäldes ett lägenhetsinbrott i Kalmar norra stadsdelar. En man som tittade till sin bortresta mammas lägenhet upptäckte att ett fönster var uppbrutet. Inne i lägenheten hade tjuven eller tjuvarna rört om ordentligt och bland annat stulit smycken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista