Kosovare Asllani i en närkamp i match mot USA.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Kosovare Asllani jubilerade i uddamålsförlust

"Är stolt varje gång jag får ta på mig den här tröjan"
2:09 min

Vimmerbyfostrade Kosovare Asllani har nu gjort 100 landskamper för det svenska fotbollslandslaget. Hon nådde milstolpen i 0–1-förlusten mot USA.

Ett steg i Sveriges EM-laddning var mötet med USA i Göteborg på torsdagskvällen, en match som trots stundtals fint svenskt spel slutade med förslut, 0–1.

Kosovare Asllani, fostrad i Vimmerby, var dock nära att se till att Sverige fick minst ett oavgjort resultat med sig, men hennes skott i andra halvlek gick i ribban.

– Vi fick en hörna och jag försökte smyga på andra stolpen, då dök bollen ner, jag försökte trycka in den men målvakten fick ett finger på den så den gick i ribban. Det hade varit skönt att sätta dit den, säger Asllani.

Det är två matcher till EM, hur i fas är ni?

– Vi har gått tillbaka till 4-4-2 nu, ett spelsystem vi känner oss väldigt trygga med. Vi skapar chanser, för matchen och har en hel del bollinnehav så jag tycker att det ser bra ut.

100 landskamper, hur låter det?

– Väldigt bra, det är en siffra jag är stolt över, jag är stolt varje gång jag får ta på mig den här tröjan. Att jag fått göra det 100 gånger är helt galet, men kul.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".