Krister Örnfjäder
Krister örnfjäder. Foto: Henrik Montgomery/TT

Krister Örnfjäder lägger av efter 26 år i riksdagen

Krister Örnfjäder (S) vill jobba för Västervik och Kalmar län i framtiden
0:22 min

Riksdagsmannen Krister Örnfjäder (S) från Västervik slutar som riksdagsman nästa år. Han ställer inte upp för omval i riksdagsvalet 2018.

Krister Örnfjäder kommer sammanlagt ha suttit i riksdagen i 26 år och har varit ledamot i flera utskott, senast i utbildningsutskottet.

Han har också haft internationella uppdrag bland annat inom Världshälsoorganisationen WTO, där han varit ordförande i WTO:s parlamentariska organisation.

Nu har han alltså bestämt sig för att inte ställa upp i nästa val.

- Jag har efter moget övervägande beslutat att inte kandidera till riksdagen i valet 2018. Jag har arbetat som ledamot i riksdagen i 25 år. Det har varit spännande, utmanande och lärorika år, men nu är det dags att låta andra ta över, säger Krister Örnfjäder (S) i ett pressmeddelande.

Trots att Krister Örnfjäder lämnar riksdagen stannar han gärna kvar inom politiken, men är även öppen för andra uppdrag.

-Jag stänger inga dörrar och är öppen för andra uppdrag. Det finns mycket att göra, det gäller bara att byta plattform, säger Krister Örnfjäder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".