Just nu

Stefan Carlsson siktar på lokalpolitik i Borgholm

Kalmar läns förre landshövding Stefan Carlsson funderar på att ge sig in i lokalpolitiken i Borgholms kommun. Han säger till Barometern att om allt går som han tänker kan han göra politisk debut i valet 2018.

Stefan Carlsson fick sluta som landshövding för ett år sedan efter P4 Kalmars avslöjanden om att han bland annat hade ringt sexsamtal med tjänstetelefonen.

Sedan dess har han genomgått en behandling för alkoholproblem och börjat planera för att successivt gå i pension när uppdraget för finansdepartementet går ut nästa år.

Stefan Carlsson har några styrelseuppdrag som han troligen behåller men han planerar också att resa mer, och att engagera sig i lokalpolitiken i Borgholms kommun där han numera bor.

Vill engagera sig i Socialdemokraterna

Han säger till tidningen Barometern att han "alltid varit barnsligt förtjust i politik och samhällsutveckling" men att hans yrkesliv varken har gett tid till eller gjort att det varit lämpligt att engagera sig politiskt. Målet är en debut inför valet 2018, och i så fall är det Socialdemokraterna som gäller.

När det gäller tiden efter avslöjandena beskriver Stefan Carlsson den som "jävligt tuff", men att han har haft stort stöd av sin familj och enhetscheferna på departementet. I början kände han stor revanschlust och tänkte att han skulle satsa på att få ett nytt toppjobb men nu har han lugnat ner sig.

Stefan Carlsson säger också att han har känt och känner stor skam efter att avslöjandena och att han fortfarande har problem med att röra sig ute i samhället.