Speedway

Dackarnas två giganter avgjorde mot Smederna

2:06 min

Patryk Dudek 16+3 poäng på sju heat och Maciej Janowski 16+1 poäng på sex heat. Där har ni den avgörande faktorn till Dackarnas bortavinst mot Smederna.

Dackarna saknade Sveriges bästa förare, Fredrik Lindgren, som var upptagen med en match i England när denna uppskjutna regnmatch kördes på måndagskvällen. Men vad gjorde det? Ingenting.

Målillalaget hade en knackig start på kvällen samtidigt som Smederna tog vid från den fina segern hemma mot Elit Vetlanda förra veckan.

Hemmaledningen var som mest tio poäng efter sju körda heat. Efter det kom Dackarna igång ordentligt. Några lyckade toppningar förde dem tillbaka in i matchen – och VM-stjärnorna Patryk Dudek och Maciej Janowski levererade ordentligt.

I kvällens trettonde heat var det dock många som trodde att Smederna körde hem segern efter att de vänt ett underläge med 1-5 i heatet till seger 5-1 när Matej Zagar och Ponuts Aspgren kämpade sig förbi motståndarna. Då var hemmaledningen sex poäng men det räckte inte när firma Janowski/Dudek fixade två raka femettor.

Den sistnämnda fick slita ordenligt med hemmaduon Matej Zagar och Grigorij Laguta i sista heatet men lyckades köra hem segern till Målillagänget.

 

Eskilstuna Smederna - 44

1) Michael Jepsen Jensen, 6 poäng (tre heat)

2) Ponuts Aspgren, 6+2 poäng (fyra heat)

3) Matej Zagar, 9+1 poäng (fem heat)

4) Pawel Przedpelski, 4+1 poäng (fyra heat)

5) Grigorij Laguta, 7+1 poäng (fem heat)

6) Mikkel Michelsen, 10 poäng (sex heat)

7) Linus Eklöf, 2+1 poäng (tre heat)

 

Dackarna - 46

1) Peter Ljung 6+1 poäng (sex heat)

2) Rune Holta, 2 poäng (fem heat)

3) Patryk Dudek, 16+2 poäng (sju heat)

4) Fredrik Lindgren (Riders replacement)

5) Maciej Janowski, 16+1 poäng (sex heat)

6) Joel Kling, 1+1 poäng (tre heat)

7) Mads Korneliussen, 5 poäng (fyra heat)