Elev skriver med penna i ett anteckningsblock i ett klassrum
Västervik har lyckats få tillbaka många in i skolan igen. Foto: Katarzyna Korza/TT

"Nu äntligen så ser man de här ungdomarna"

Ungdomscoachen Charlotte Aspeteg ser pengarna som ett måste för att komma någonvart
1:28 min

Regionförbundet har fått 22 miljoner för att fortsätta med arbetet att få ungdomar som hoppat av skolan att slutföra sina studier. Charlotte Aspeteg, som arbetat med just detta i Västervik, välkomnar pengarna.

− Det känns jättekul för på något sätt känns det som att man nu äntligen ser de här ungdomarna och det behövs pengar för att man ska komma någonvart, säger ungdomscoachen Charlotte Aspeteg i Västervik.

Under 2015 i Västervik hade man 52 ungdomar som stod utanför skolan. I dag har man bara sju som man från kommunen inte lyckats nå med några program.

− Ju tidigare man hittar dem desto bättre. Ju bättre relation man får med ungdomen desto enklare är det att få in dem i skolan på något vis. Man får inte tappa dem för om man väl hamnat utanför skolan så är det svårt att ta sig in, säger Charlotte Aspeteg.

Exakt vad pengarna kommer att gå till är än så länge lite hemligt. Men klart är att det blir tre helt nya heltidsmentorer på IM-programmet från och med i höst.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".