Marcus och Martinus Gunnarsen
Marcus och Martinus Gunnarsen. Foto: Privat

Rekordpublik väntas när Marcus och Martinus sjunger på Victoriadagen

"Intresset är gigantiskt"
1:10 min

Hyllningen av Kronprinsessan Victoria i Borgholm på fredag ser ut att slå publikrekord i år.

För att klara det stora trycket har arrangören av Victoriadagen släppt 500 extrabiljetter till festligheterna på Idrottsplatsen i Borgholm. Mycket beror på att det norska popundret Marcus och Martinus ska uppträda. 

– Ja naturligtvis drar de. Man tror ju inte att vi ska lyckas få så mycket folk att komma, vi är ju ändå på en mindre ort. Men intresset är gigantiskt kan man säga, säger Kay Wiestål som är arrangör.

Var det dags nu att slå rekordet?

– Ja, det var det. Om man ser att den förre var Ingemar Stenmark. Då hade P-O Amnér tagit ut att det skulle komma 400, det kom 7 000 hit.

Det publikrekordet lär ryka på fredag kväll då de två tvillingbröderna från Nordnorge Marcus och Martinus ställer sig på scenen och uppträder inför Victoria och resten av kungafamiljen.

Kay Wiestål räknar med att det kommer att vara mellan 8 000 och 9 000 personer i publiken.

Elvaåriga Julia Bergland från Borgholm ska vara med på Idrottsplatsen. Hon har varit på tre konserter med Marcus och Martinus. Nu längtar hon till fredag.

– För de gör bra låtar och de sjunger bra.

Varför är det spännande att se dem i verkligheten?

– För att de är kändisar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".