Fyra fotbollspelare i kamp om bollen
1 av 6
Matchen mellan Lindals IF och Vimmerby IF flickor 12 var en av alla matcher som spelades under söndagen. Foto: Carl Wickström /Sveriges Radio
Två fotbollsspelare i kamp om bollen
2 av 6
Trots att ingen kunde vinna årets upplaga av Bullerby Cup var det hårda tag i matcherna. Foto: Carl Wickström/ Sveriges Radio
Ett öppet fält fyllt med fotbollsplaner och pågående fotbollsmatcher.
3 av 6
Som vanligt var det fullt med folk som hejade på runt planerna. Foto: Carl Wickström/ Sveriges Radio
Två fotbollsspelare jagar bollen
4 av 6
Matchen mellan Lindsdals IF och Vimmerby IF F12 var tufft och jämn. Men den slutade tillslut med en 3-1 seger till Lindsdals IF. Foto: Carl Wickström / Sveriges Radio
Två spelare i kamp om boll .
5 av 6
En annan match som spelades under söndagen var den mellan Hossmo BK och anrika IFK Norrköping. Foto: Carl Wickström/ Sveriges Radio
Publik som kollar på en fotbollsmatch
6 av 6
Det var fullt med publik runt planerna. Foto: Carl Wickström / Sveriges Radio .

Ingen vinnare i årets Bullerby Cup

Bullerby cups ordförande Leif Carlsson: "Upplever det här väldigt positivt"
3:54 min

I år spelas den 41:a upplagan av fotbollsturneringen Bullerby Cup i Vimmerby. I år deltog 192 lag med spelare mellan 10 och 12 år gamla. Nytt för i år är att inga tabeller eller slutsegrare tas fram.

Det är Svenska Fotbollsförbundet som ligger bakom beslutet att inte behandla några tabeller eller kora några segrare för barn upp till tolv år. Syfter är att förhindra toppning i lagen.

Enligt Leif Carlsson som är ordförande för Bullerby Cup har man inte förlorar något på de nya reglerna som han ser det.

– Nä, jag tycker inte det. Vi får inte glömma att vi sysslar med barnidrott upp till tolv år. Det vi har sett under den här cupen är att det har blivit mycket lugnare stämning kring matcherna när det gäller föräldrar, ledare och mellan spelare. Så vi upplever det här väldigt positivt.

Och att de nya mindre tävlingsinriktade reglerna påverkar spelarnas inställning på plan är inget Leif Carlsson har märkt.

– Det är precis likadant som tidigare.

Men det finns de som är mer tveksamma till förändringen.

Ulrika Nilsson är lagledare för Vimmerbys F12-lag.

– Jag kan förstå tänket, men jag tycker att det är lite synd. Fotboll går ut på att både vinna och förlora – och det måste vi kunna lära våra barn, även fast de är 10-12 år gamla. Vad är det som säger att det blir lättare att lära sig att förlora bara för att man har fyllt tretton?

En av de alla matcherna som spelades under söndagen var den mellan Lindsdals IF och Vimmerby IF F12. Matchen var mycket jämn och i paus stod det fortfarande 0-0. Men i andra halvlek kunde Lindsdals IF ta ledningen. En ledning som man aldrig släppte utan vann matchen tillslut med 3-1. 

Lindsdalsspelarna Alice, Matilda, och Lyvia hade inga större problem med att det inte blev något vanligt slutspel i år. Men lite synd tyckte ändå Matilda att det var. 

–Det är lite tråkigt att man inte kan vinna för att då har man någonting att jobba för. Men ska fokusera på att ha roligt och det har vi haft, säger Matilda. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".