David Nilsson i blå tröja.
David Nilsson från Öland är nu i London för att tävla i maraton i friidrotts-VM. Foto: Jessica Gow/TT
Sporten P4 Kalmar

"Förslappad" David Nilsson redo för VM

"Jag har haft mindre och mindre fokus på loppen de senaste åren"
2:32 min

Högby-löparen David Nilsson är på plats i London för friidrotts-VM som börjar i morgon, fredag. Uppladdningen består till stor del av att ta det lugnt.

Världsmästerskapet i London är David Nilssons andra. Han har gjort flera mästerskap av annan dignitet också, men han håller det kommande högt.

– Det är mitt andra VM, jag har gjort några EM också men VM är det största jag varit med om, så jag hoppas verkligen det ska gå bra på söndag, säger Högby IF-löparen när P4 Kalmar når honom på telefon.

Han ger att avslappnat intryck vilket förstärks när han berättar hur han laddat för helgens maratonlopp.

– Jag har tagit det ganska lugnt sista dagarna, jag har nästan varit lite förslappad, men jag ska ut på ett sista lite snabbare pass efter det här samtalet.

– Jag har haft mindre och mindre fokus inför loppen jag gjort sista åren. Jag försöker sköta det som krävs veckorna och månaderna före men jag bryr mig inte så mycket om hur allt blir de sista dagarna.

Hör en längre intervju med David Nilsson inför VM i ljudklippet ovan.

Friidrotts-VM börjar i morgon, fredag. Förutom David Nilsson som springer maraton på söndag är Kalmar län representerat av Ida Storm från Nybro som kastar slägga, hennes kval är på lördag och finalpasset är på måndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".