Kalmar

Ikea utrymdes efter misshandel – en man gripen

3:56 min

Det blev stort pådrag vid Hansa city i Kalmar vid lunchtid på torsdagen. Ikea-varuhuset fick utrymmas efter ett bråk och en man har gripits.

P4 Kronobergs reporter Lars-Peter Hielle var på plats vid handelsområdet.

– Ett tekniskt fel sa man i högtalarna att det skulle bero på, ganska snabbt var polisen på plats, berättade han i direktsändning i P4 Kalmar.

Det visade sig att det varit ett bråk inne i varuhuset och personal ansåg att situationen var så allvarlig att alla kunder behövde utrymmas.

Läs också: Kristian var inne i varuhuset: "Hörde skrik".

Jakob Holmström vid Ikeas pressavdelning berättar för P4 Kalmar att det var två män som bråkade.

– Vi hade en kund som var väldigt aggressiv och situationen eskalerade så våra medarbetare valde att utrymma för säkerheten för medarbetare och kunder.

Enligt honom har en av männen som var inblandad i bråket fått föras till sjukhus. Landstingen i Kalmar län meddelade senare på eftermiddagen att mannen inte var så pass skadad att han behövde läggas in på sjukhus.

Läs också: Varuhuschefen om bråket på Ikea.

Vid 12.45 fick kunder åter gå in i varuhuset.

En 41-årig man är gripen misstänkt för misshandel. Enligt polisen var det några personer som började bråka med varandra inne i varuhuset. Den 41-årige mannen ska ha slagit till en annan man och även knuffat och slagit en kvinna i ansiktet. Inga tillhyggen användes.