Innebandyspel utomhus
1 av 4
Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio
Publik på läktare.
2 av 4
Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio
Fredrik Ohlsson går mot kameran
3 av 4
Fredrik Ohlsson. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio
Amanda Boström i orange t-shirt och med en vattenflaska i handen.
4 av 4
Amanda Boström. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio
Västervik

Världseliten spelar innebandy ute i Västervik

Amanda Boström, Linköping: "Ska bli ruggigt kul"
1:30 min

Just nu spelas Swedish Floorball Open, SFO, på Hamnplan i Västervik. Det är en innebandyturnering – utomhus – med runt 100 deltagande lag.

Det är åttonde året som utomhusturneringen anordnas i Västervik. Omkring 1 000 spelare kommer till spel i år, fördelade på cirka 100 lag, och de gör upp om en prissumma på 50 000 kronor. Det är allt från elitspelare till diton på korpnivå som deltar.

En av dem är Amanda Boström från Linköping.

– Det här är mitt första år här, men det sägs vara en väldigt rolig utomhuscup på försäsongen. Det ska bli ruggigt kul att få testa på.

Att spela innebandy utomhus skiljer sig något mot att vara inne i en sporthall. I SFO spelas matcherna med tre utespelare samt en målvakt per lag. Men en kanske ännu större skillnad är vädrets makter.

– Man vill gärna ha sol, men det får inte vara för varmt i och med att man springer och så. Det blåser lite till och från och det kan störa skott och passningar. Solen kan ju även blända en, vädret spelar väldigt stor roll, säger Amanda Boström.

Hör henne, samt tävlingsledaren Fredrik Ohlsson, i ljudklippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".