Hultsfred

Rökdykare räddade hund från villabrand

På lördagsmorgonen började det brinna i en villa i Ämmenäs utanför Målilla. Inga personer ska ha skadats och rökdykare kunde rädda livet på en hund som fanns i huset.

Larmet om branden kom vid kvart i tio-tiden på lördagen. Det rör sig om en äldre en och en halvplans-villa med en fullt utvecklad brand i vinden.

– Stora delar av byggnaden betraktar vi som förlorad. Det är svårt att komma åt branden i vindsdelen och vi kan inte tränga in med rökdykare på det övre planet, berättade Stefan Larsson vid räddningstjänsten i Hultsfred vid lunchtid på lördagen.

Personal från Målilla, Mörlunda, Hultsfred och Rumskulla kallades in till branden och det rör sig om 17-18 personer sammanlagt.

Enligt uppgifter till räddningstjänsten ska det inte ha funnits någon person kvar inne i huset. Man har också sökt av de delar av huset som man kunnat utan att hitta någon.

– Däremot har rökdykarna räddat livet på en hund, säger Stefan Larsson.

Räddningstjänsten koncentrerade sig på att minimera spridningsrisken och rädda så mycket som möjligt från huset.

– Vi är i kontakt med att ägaren så vi vet vad som ska prioriteras. Man försöker rädda så mycket grejer man kan.

Vid 13-tiden var branden under kontroll, men ytterligare ett par timmars arbete väntade innan man räknade med att kunna minska bemanningen.

Uppdatering kl 18

Eftersläckningsarbete pågår och branden är i det närmaste släckt. Räddningstjänsten beräknas vara klara på platsen vid 22-tiden på kvällen som prognosen ser ut.