Kalmar län

Ingen P4 Nästa-final för Ida Gratte

Ida Gratte vann länsfinalen i Kalmar län i musiktävlingen P4 Nästa, men hennes bidrag gick inte vidare till riksfinalen. Här ser du vilka bidrag som finns kvar i tävlingen.

Åtta finalister har valts ut i Sveriges Radios musiktävling P4 Nästa. Bland låtarna finns allt från röststark gospelpop, rungande rock och storstadspräglad elektronika till rootsig country och mjuk världspop.

De utvalda artisterna kommer att tävla live i Linköping den 26 augusti. Tävlingen sänds också live i P4.

Låten som vinner P4 Nästa kommer sen spelas regelbundet en period i Sveriges största radiokanal, P4, och får en tid efter finalen också en utmanarchans till Svensktoppen.

Här är finalisterna i P4 Nästa 2017:

Juryn som valde ut de åtta finalisterna bestod av P4:s musikredaktörer Kerstin Behrendtz, Germund Stenhag och Rita Jernqvist, finalproducenten Anders Olsson, Svensktoppens programledare Carolina Norén och juryordförande Maths Broborg.

Finalen avgörs dels av publikens röster via sms, dels av den jury som är på plats och röstar under direktsändningen. Röster och jurypoäng omvandlas i nya poäng utifrån inbördes placering och vägs samman till ett gemensamt resultat. Publiken och juryn har lika många omvandlade poäng att fördela.

Så fungerar röstningen

Om du vill sms-rösta i P4 Nästa är kostnaden 3 kr/röst + eventuell trafikavgift. Du kan rösta max 10 ggr/abonnemang/röstningsomgång. Det antal röster du bidrar med registreras i röstningssystemet under förutsättning att du angett rätt röstningsnummer och -prefix när du röstade. Notera att det inte ska vara något mellanslag i prefixet p4nästa.

För att få ett svarsmeddelande som bekräftar att din röst registrerats behöver ditt telefonnummer vara kopplat till en betaltjänst som t ex WyWallet som hanterar kostnaden för svarsmeddelandet. Din röst räknas även om du inte får något svarsmeddelande.

Om P4 Nästa

  • P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. I tävlingen är den inspelade låten central men tävlingsbidrag ska också kunna framföras live med den artist eller grupp som medverkar på inspelningen.
  • P4 Nästas lokala finaler sker via P4:s 25 lokala kanaler inför publik under våren och sommaren. I samband med den lokala finalen avgör publiken tillsammans med jurygrupper, genom röstning och sammanvägda poäng, vilka bidrag som blir lokala vinnare.
  • i början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under riksfinalen där en slutlig vinnare utses. Riksfinalen hålls i Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress den 24 augusti. Den låt som vinner P4 Nästa spelas sedan regelbundet en period i Sveriges största radiokanal P4. En av de åtta riksfinalisterna kommer att erbjudas en plats i 2020 års Melodifestival.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.