Resultat från bussutredningen dröjer

1:02 min

Resultaten från den tekniska utredningen av bussolyckan i Sveg, när tre skolelever från Marks kommun miste livet, dröjer ytterligare någon månad.

Det är kammaråklagare Mikael Bäckström som ansvarar för utredningen.

– De som jobbar med utredningen behöver mer tid. Jag har varit i kontakt med bland annat Haverikommissionen som säger att det kommer dröja ytterligare någon månad innan utredningen är klar.

Tidigare har Bäckström sagt att han väntade någon form av svar i augusti, men nu kommer resultaten att dröja. En förklaring är att det är många inblandade i utredningen och Haverikommissionen och polisen har behövt ta in hjälp från extern kompetens. 

Prioriterat ärende

Det har nu gått drygt fyra månader sedan bussolyckan utanför Sveg krävde tre skolelevers liv. Många vill ha svar på vad det var som hände den där morgonen i början av april och Mikael Bäckström menar att utredningen är prioriterad.

– Vi prioriterar det här framför mycket annat i vår verksamhet, säger Mikael Bäckström.

Busschaufför fortsatt misstänkt

Resten av utredningen klar, bedömer Mikael Bäckström, nu återstår bara resultaten från den tekniska undersökningen innan han kan besluta hur han ska gå vidare. Busschauffören från Bergkvarabuss är fortsatt misstänkt för brott, bland annat för vårdslöshet i trafik. Brott han nekar till.

– När den tekniska utredningen är klar då kommer vi ta ställning hur det blir med misstanken mot chauffören och ta ställning till om det kan vara någon annan som kan misstänkas i ärendet, säger Mikael Bäckström.