Maja Heuer, museichef på The Glass Factory i Boda
Maja Heuer på The Glass Factory i Boda är nöjd med att antalet europeiska turister ökat i sommar. Foto: Tonchi Percan/Sveriges Radio
Emmaboda

Ökning av tyska turister i Glasriket

Maja Heuer, museichef: De vill inte åka så långt längre
1:22 min

Antalet tyska turister som besöker The Glass Factory i Boda har ökat markant den här sommaren.

– Vi beslutade i morse att åka hit. Vi är imponerade och kan se med egna ögon hur glas tillverkas, säger Horst Sippel, som med hustrun och sonen besöker The Glass Factory. 

I år har det skett en markant ökning av antalet turister från just Tyskland. Förklaringen kan vara säkerhetsläget i Europa enligt Maja Heuer, som är museichef.

- Jag har faktiskt frågat dem lite om varför de kommer. Många säger att de inte åker så långt längre på grund av alla förskräckliga terrordåd. Då kanske man söker sig lite närmare Tyskland och till länder som de uppfattar som fina och också lite mer "safe".

Det är inte bara tyskar som kommer till museet i Boda. Antalet holländare och fransmän har också ökat i år enligt Maja Heuer. Då handlar det främst om bussresor och det är ett nytt inslag för The Glass Factory.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".