Mikael Dyrestam och Philip Hellquist.
1 av 2
Mikael Dyrestam och Philip Hellquist. Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio
Mikael Dyrestam och Philip Hellquist presenteras.
2 av 2
Mikael Dyrestam och Philip Hellquist av Borstam. Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Dyrestam och Hellquist klara för Kalmar FF

Intervjuer med Mikael Dyrestam och Philip Hellquist: "Fick upp ögonen för Kalmar"
8:16 min

Försvararen Mikael Dyrestam och anfallaren Philip Hellquist är klara för Kalmar FF. Nyförvärven presenterades på en presskonferens på onsdagen.

Kontraktet med Mikael Dyrestam, som närmast tillhört NEC Nijmegen i Nederländerna, är skrivet på ett och ett halvt år, medan Philip Hellquist, senast i Wolfsberger i Österrike, får kontrakt säsongen ut.

– Vi har fortsatt vår strategi under sommaren där spelarna ska ha så kort startsträcka som möjligt och där passar de här två in, sa sportchefen Thomas Andersson Borstam på presskonferensen.

Lyssna: Här kan du höra hela presskonferensen igen.

Mikael Dyrestam var skadad under våren och kom tillbaka i april. Han säger så här om sin form:

– Senast matchen var i slutet av mars, annars har jag hållit igång träning till slutet av maj och haft ett uppehåll på två månader och en vecka ungefär. Det kommer ta några veckor innan man är match-fit.

Philip Hellquist:

– Jag gjorde sista matchen i maj, sen har jag hållit igång på egen hand och med Djurgården en vecka, så jag har fått en start där. Det är ganska bra. Jag tror inte det tar så lång tid för mig, jag har hållit igång ganska bra.

– Jag hörde om intresset från Kalmar och tyckte att rollen kändes rätt för mig. I Österrike har jag kört en forwardsroll och går mycket i djupled, det kommer passa in bra i Kalmar.

Det är oklart om spelarna kommer vara tillgängliga till matchen mot Malmö på fredag. Kalmar FF har lämnat in sina papper, enligt Andersson Borstam, men inget är klart än.

Kalmar FF har värvat mycket under sommaren. Thomas Andersson Borstam, är ni klara nu?

– Jag fick en order att agera när fönstret öppnade och jag tror vi är ganska nöjda nu och stänger butiken.

Under transferfönstret har Kalmar FF även förstärkt med anfallaren Romario, Jonathan Ring, Erton Fejzullahu och Harmeet Singh.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".