Polisbil.
Foto: Raina Medelius/Sveriges Radio
Kalmar län

Flera trafikolyckor under kvällen

Flera trafikolyckor rapporterades i Kalmar län under torsdagskvällen. Två bilar totalförstördes, en chaufför smet och en annan tros ha varit berusad.

På väg 125, strax söder om Grönskåra körde en bil av vägen vid 21.30-tiden och voltade i diket. En person fördes till sjukhus. Det ska ha funnits en person till i bilen, troligen föraren, men denne hade avvikit från platsen. En utredning om vårdslöshet i trafik är upprättad.

I Vimmerby körde en bil av vägen vid Lundagatan vid 23-tiden. Den blott 16-årige föraren klarade sig undan med smärre blessyrer. Bilen däremot blev kraftigt demolerad i kraschen. Det finns misstanke om att man ägnat sig åt streetrace. En utredning om olovlig körning och vårdslöshet i trafik är inledd.

På väg 136 på Öland kolliderade en husbil och en personbil vid Persnäs vid 19-tiden. Det blev inga allvarliga personskador, men en av förarna är misstänkt för rattonykterhet

I Borgholm började en parkerad bil brinna vid 19-tiden. Polisen misstänker att någon anlagt branden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".