Sporten P4 Kalmar

Marcus Antonsson klar för Blackburn

4:11 min

Den förre Kalmar FF-spelaren Marcus Antonsson är klar för Blackburn Rovers i League one, den engelska tredjedivisionen.

Vid lunchtid på fredagen presenterade Blackburn Rovers på sin hemsida att anfallaren Marcus Antonsson, med 41 allsvenska matcher för Kalmar FF på sitt cv, lånas in från Leeds säsongen ut.

Antonsson gick till Leeds i den engelska andradivisionen, Championship, efter att ha gjort 22 allsvenska mål för Kalmar FF på en och en halv säsong 2015 och 2016. Men han fick den gångna säsongen begränsad speltid då hans anfallskollega Chris Wood hade en väldigt lyckad säsong och vann hela seriens skytteliga med sina 27 mål.

P4 Kalmar har tidigare berättat att Kalmar FF försökt få hem Antonsson, som dock hellre ville fortsätta karriären utomlands.

– Jag har fokuserat på två saker, England och stor chans till speltid. Blackburn har funnits med i bilden ett tag och visat ett väldigt stort intresse, säger Antonsson till P4 Kalmar.

– Jag har haft många erbjudanden från Europa och Skandinavien, men när man hör namnet Blackburn är det en storklubb, det är bara några år sen de spelade i Premier league och de hör inte hemma i League one.