Ett förfärligt resultat

P4 Kalmars KFF-krönikör Magnus Krusell kallar 0-6 borta mot Malmö FF för "ett förfärligt resultat". Ändå är han inte mer orolig än tidigare för KFF:s del.

Förlust med 6-0 är ett förfärligt resultat; ett exempel på sådant som inte får hända. Efter kvällens överkörning borta mot Malmö FF är det lätt att skena iväg i oro inför en höst som kommer att handla om överlevnad för Kalmar FF:s del.

Jag vill mana till en nykter analys. Ingen kunde på förhand kräva att KFF skulle åka ner till Malmö och vinna. Poäng borta mot Sveriges i särklass bästa lag hade varit bonus. Nu blev det inte så. Istället tennissiffrorna 0-6. Varför?

Matchen avgjordes på några minuter i mitten av första halvlek. KFF hade börjat ganska piggt, men det som märktes tydligt redan från start var att MFF hade scoutat bristerna i KFF-försvaret. Marko Biskupovic, som inte på långa vägar varit lika bra i år som ifjol, hade oerhört svårt att hänga med.

Chilenaren blev direkt inblandad i Malmös två första mål. Straffen till 1-0 var inte på långa vägar solklar även om Biskupovic blev uppsnurrad. Även vid 2-0 till Malmö var chilenaren passiv och bolltittande. Jag gissar att det kommer att ta sin tid innan han är tillbaka i startelvan efter en av de sämre individuella prestationerna som setts i KFF på länge.

Därtill Romario, som redan i inledningen av matchen såg ut att vara i mental obalans när han körde över Lewicki. Efter flera tuffa situationer och en varning fick brassen hjärnsläpp och skallade (löst, men det spelar ingen roll) en Malmöspelare. Andra gula kortet och odiskutabel utvisning av brassen.

– Man får inte glömma att det handlar om människor, brukar Nanne Bergstrand säga.

I Romario såg jag denna kväll en känslig kille som i veckan sett sin landsman och nära vän Ismael försvinna från laget. Kanske var det den stressen som lös igenom ikväll? Det får vi aldrig veta. Att Romario är känslig vet jag dock. Ingen slump att KFF av bland annat det skälet värvat en ny brasse (Romario den yngre).

Allt detta för Kalmar FF:s del tråkiga hände alltså inom loppet av några minuter. Matchen dog och KFF tappade sedan det mesta i andra halvlek varpå det drog iväg och blev 6-0 till Malmö.

Jag hoppas och tror inte att detta ska behöva betyda att allt som byggs upp av det fina spelet på sistone har rasat ihop. Det var inte den här matchen som KFF ska vinna för att hänga kvar. Fokus på processen och jobba vidare på samma sätt.  

Reflektion kring Nanne Bergstrands kraftfulla markering mot Jonathan Ring, som byttes ut i paus. Varför tog Nanne ut det enda offensiva hotet hos KFF? Han ville ha in nye Philip Hellquists snabbhet sade han. Varför tog han inte ut den helt osynlige Fejzullahu i så fall?

Förklaras denna storförlust av sålde Ismaels frånvaro? Nej, det är en alldeles för enkelt förklaring. Ismael betydde mycket, men det var andra faktorer som hade mycket större betydelse i Malmö denna kväll.  

Anders Christiansens fantastiska mittfältsspel exempelvis. MFF-aren håller jag som allsvenskans bäste spelare.

Både Romario och Biskupovic avstängda i den viktiga bortamatchen mot Sundsvall nästa måndag. Med den bredd som KFF har i truppen numera, ska detta inte behöva få avgörande betydelse.

Jag är inte mer orolig nu än före den här matchen, även om 0-6 borta mot Malmö FF är förförliga siffror.