Sporten P4 Kalmar

Zmarzlik snuvade svenskduon på segern i Målilla

1:45 min

Antonio Lindbäck såg ut att vinna speedway-GP i Målilla men fick ge sig för polske Bartosz Zmarzlik på slutvarvet och Fredrik Lindgren blev trea.

Det blev en fin sensommarkväll i Målilla med itoppspeedway och svenska förare i centrum. Regnmolnen störde inte alls och publiken njöt i takt med de svenska framgångarna.

Svenskduon Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren satte  färg på säsongens sjunde GP-tävling.  Båda körde fantastiskt bra hela kvällen och var etta och tvåa i grundtävlingen med 14 poäng av 15 möjliga.

En fantastisk kväll för svensk speedway

Båda vann sina semifinaler och var i början av finalen etta och tvåa. Antonio Lindbäck ledde finalen fram till sista kurvan där Bartosz Zmarzlik smet förbi med ett ytterrökare.

– Jag tappade lite fokus på yttern så när Zmarzlik kom var det för sent sa Antonio Lindbäck efteråt.  

Trots besvikelsen över att inte vinna så höll han med Fredrik Lindgren om att det var en propagandakväll för svensk speedway.

Fredrik Lindgren slutade trea och med 18 inkörda poäng närmade han sig topptrion i GP-serien. Han är bara 4 poäng bakom trean Patryk Dudek.

Antonio Lindbäck fick ihop 19 poäng och är ny nia med bara 4 poäng upp till åttan Vaculik på sista säkra GP-plats för 2018.

Maciej Janowski är ny ledare av GP-serien efter att ha sluta fyra samtidigt som tidigare ettan Jason Doyle bara körde in 5 poäng och missade semifinal.