Emmaboda

Flera vittnade om storbråk i Emmaboda

1:17 min

Under måndagskvällen larmades polis till centrala Emmaboda om ett storbråk med flertalet inblandade.

Ingen har gripits men två anmälningar om hot och misshandel har lämnats in – en från varje gruppering.

Larmet kom vid 20-tiden på måndagskvällen. Polisen skickade flera patruller till Järnvägsgatan. Då hade de flesta ur de båda grupperna lämnat platsen. Men polisen kunde höra ett flertal vittnen under kvällen.

Förundersökningsledare Patrik Andersson vill inte kalla det ett storbråk.

– Bara för att flera personer var på plats betyder det inte att alla var inblandade i själva slagsmålet, säger han. 

Enligt vittnen hade flera knivar använts att hota med men ingen person ska ha knivstuckits.

Ett vittne som såg händelsen berättar för P4 Kalmar att det var flera grupper som samlades. Vittnet tyckte händelsen var mycket obehaglig.

– Som tur var hann jag skicka hem mina barn fem minuter innan det bröt ut, säger vittnet som vill vara anonymt till P4 Kalmar.

Efteråt hade en av chaufförerna så bråttom att han körde i diket. Två i bilen fördes till sjukhus med nacksmärtor

Utredningsläget var på måndagskvällen minst sagt rörigt. Ett stort antal inblandade är identifierade.

Vad som var upprinnelsen till storbråket är oklart.

– Vi vet inte vad som ligger till grund för bråket och vi har inte kunnat fördjupa oss ytterligare i det under dagen på grund av resursbrist, säger Patrik Andersson.

Niklas Karlsson är säkerhetssamordnare i Emmaboda kommun och han säger att spänningar kan ligga bakom att ett bråk bryter ut. Men han är noga med att poängtera att det inte är vanligt med storbråk.

– Vi hade en incident förra våren men sen handlar det mest om "vardagsbråk", så att säga. Sånt som inträffar i det vardagliga livet när människor stöter på varandra.

Han berättar också att kommunen har gjort flera insatser för att få fler personer i sysselsättning – något som han tror kan vara en förebyggande åtgärd.

– Emmaboda har många olika projekt för tillfället. Att sätta folk i sysselsättning tror jag är ett bra sätt att komma till botten med problemen.