Peter Ljung och Niels-Kristian Iversen i elitseriepremiären i speedway.
Peter Ljung och Niels-Kristian Iversen i elitseriepremiären i speedway. Foto: Oliver Atterflod
Sporten P4 Kalmar

Dackarna knockade Lejonen

Peter Ljung, Dackarna: "Jag vet knappt själv hur det gick till"
1:35 min

Dackarna vann med hela 60-30 borta mot Lejonen, laget tog 6 stycken 5-1:or på de första sju heaten.

Dackarna slog verkligen knock på Lejonen redan i första ronden. Gästande Dackarna tog i det första heatet en 5-1:a som följdes upp av ytterligare fem stycken inom loppet av sju körda heat. Ställningen var då redan 34-8 till Dackarna.

Matchen slutar 60-30 till Dackarna som klättrar förbi Lejonen i tabellen upp till en tredje plats med 18 poäng. Lejonen trillar ner en placering till fjärde plats med samma poäng.

Alla förarna i Dackarna förutom Joel Kling tog heatsegrar men pängbäst för kvällen blev Patryk Dudek med 13 inkörda poäng. Peter Ljung körde in 12 poäng och var givetvis mycket nöjd efter matchen och hade själv svårt att förklara storsegern.

– Jag vet knappt själv hur det gick till! Vi läste ju banan riktigt bra, både med cykeluppsättning men framförallt med åklinjerna. Sen går det ju av bara farten och det var riktigt roligt. Vi knäppte till dom ordentligt, säger Peter efter storsegern borta mot Lejonen. 

Dystrare tongångar var det från hemmalaget som inte alls fick till det i matchen. Anders Fröjd var allt annat än nöjd.

– Vi är klart glada att vi är i slutspel och att vi har gjort en bra säsong. Sen är det absolut inte roligt att avsluta sin sista hemmamatch innan slutspelet på det här sättet, det kan ju skrämma bort folk.

Lejonen: Hans Andersen 9, Maksym Drabik 8, Chris Holder 8, Mathias Törnblom 4, Krystian Pieszezk.
Dackarna: Patryk Dudek 13, Peter Ljung 12, Fredrik Lindgren 10, Rune Holta 10, Maciej Janowski 7, Mads Korneliussen 4, Joel Kling 4.

Publik: 2 336.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".