Sara Algotsson Ostholt
Foto: Annelie Frank/Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Sara Algotsson Ostholt taggar inför EM i Polen

Sara Algotsson Ostholt: "Jag känner mig väl förberedd"
3:46 min

Kalmarryttaren Sara Algotsson Ostholt tävlar med sin häst Reality vid EM i fälttävlan i Polen. Och ryttaren har en bra känsla, säger hon.

– Jag tycker vi har haft en bra säsong i år. En väldigt bra säsong med väldigt bra topplaceringar på internationella tävlingar. Jag känner mig på så sätt förberedd, säger Sara Algotsson Ostholt så här dagen innan EM i fälttävlan går av stapeln.

När P4 Kalmar når henne sitter hon i sin lastbil. Hon är nöjd över att det regnar och är lite svalare temperaturer jämfört med dagarna innan då graderna nådde över 30.

Under dagen ska det svenska laget besiktiga terrängbanan.

– Det är väldigt spännande att se vad som är byggt här, säger hon.

Hon säger att det är viktigt att kolla in banan för att veta vilket tempo som hon ska lägga sig i för att klara av alla svårigheter.

– Vi har kunnat tävla på de tävlingar vi har velat och kunnat träna på det vi har velat. Vi har haft ett bra upplägg och vi känner oss taggade och motiverade.

Och hon hoppas på en medalj.

– Vi alla är här för att ta medalj, allra helst av ädlaste valör, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".