Flagga Emmaboda Glas. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Emmaboda

20-30 jobb försvinner när Emmaboda glas flyttar produktion till Polen

Hör Emmaboda Glas om varför de flyttar till Polen
4:37 min

Produktionen av brandglas kommer att flyttas till Polen för att säkerställa maximal konkurrenskraft, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi ser en ökad konkurrens på marknaden och behöver vara flexibla i denna omställning. Genom att effektivisera produktionen av brandglas med produktionen i Polen kan vi fortsätta att vara konkurrenskraftiga, skriver Jari Johansson Managing Director på Emmaboda Glas i pressmeddelandet.

Det exakta antalet anställda som berörs är inte klart än utan fortfarande under fackliga förhandlingar.

– Det är givetvis oerhört tråkigt att delar av vår personalstyrka kommer att behöva sägas upp, våra anställda har alltid varit vår största tillgång. Vi uppskattar att ungefär 20-30 medarbetare blir berörda. Vi är i kontakt med både ett lokalt omställningsföretag samt Arbetsförmedlingen och kommer göra vårt yttersta för att omställningen ska bli så smidig som möjligt för alla inblandade", skriver Jari Johansson i pressmeddelandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".