En löpare springer mot kameran
1 av 5
Deltagarnas sista utmaning är att springa en slinga på 4,2 km. Foto: Carl Wickström/ Sveriges Radio
Löpare i närbild
2 av 5
Startnumret 221 tilhörde Jeff som var en av de 1200 personerna som ställde upp i Kalmar Mini-Tri 2017. Foto: Carl Wickström Sveriges Radio
Två cyklister ger sig iväg längs med banan.
3 av 5
Efter löpningen var det dags för 18 km cykling. Foto: Carl Wickström Sveriges Radio
Simmare börjar crawla
4 av 5
Mini-Trit börjar med att deltagarna ska simma 520 meter. Foto: Carl Wickström
Publik kollar ut mot simmarna i vattnet.
5 av 5
Kattrumpan i Kalmar fylldes med människor som ville se när startskottet gick för Kalmar Mini-Tri 2017. Foto: Carl Wickström Sveriges Radio
Sporten P4 Kalmar

Folkfest när Kalmar Mini-Tri avgjordes

Reportage från Kalmar Mini-Triathlon 2017
4:22 min

Under onsdagskvällen gick startskottet för Kalmar Mini-Triathlon för sjätte året i rad. Likt de föregående åren blev det en stor publikfest med totalt 1200 tävlande triathleter.

Under onsdagen hade en större del av Kalmars centrum  förvandlats till en tävlingsbana för Mini-Triathlon. En bana där deltagarna först var tvungna att simma 520 meter för att sedan hoppa på en cykel och trampa runt i 18 km och slutligen snöra på sig löparskorna för att ge sig ut och springa de 4,2 km till målsnöret. En uppgift som skrämmer många men som för andra bara innebär ren glädje.

–Alla skulle få vara med om detta. För det är bland det häftigaste jag har varit med om, säger Lasse Svensson en av loppets deltagare och syftar på det stödet han fick av publiken.

Som Lasse Svensson säger är stämningen kring tävlingen något alldeles extra. Längs med hela tävlingssträckan stod folk för att heja fram de tävlande och kanske få en glimt av en bekant som har valt att ställa upp i årets Mini-Triathlon.

Lucas Andersson var en av alla som hade tagit sig in till Kalmars centrum för att följa tävlingen och framförallt hejade han fram sin bror som ställde upp i dagens tävling. Men trots stämningen och det fina vädret så drar han sig för att ställa upp själv.

– Man blir sugen ett par minuter… Sen kommer man på sig själv, detta är inte min grej, säger Lucas Andersson och tittar på en förbi passerande löpare.

En av de 1200 personerna som tog sig i mål i årets Mini-Triathlon var Elin Fredriksson som ställde upp i loppet för tredje gången. Efter att ha satt ett nytt personbästa var hon mer än nöjd med dagens prestation.

– Det är en lycka att vara i mål. Löpningen var tung idag. Men cyklingen gick jättebra ingen vind eller någonting så det var roligt säger Elin Fredriksson precis efter hon gått i mål. 

 Även Elin var tvungen att berömma och tacka alla dem som stöttat henne runt banan.

– Publiken gör allt. Påhejningar är fantastiska och ger man bara lite tillbaka så får man ovationer, säger Elin Fredriksson och skrattar. 

Snabbast i mål var på herrsidan Ludwig Fleetwood som gick i mål på 45 min och 48 sekunder, på damsidan vann Åsa Lundström på tiden 51 minuter och 8 sekunder

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".