Maria Karlsson, chef för Arbetsförmedlingen i Hultsfred och Vimmerby. Foto: Eric Porali/SR.
1 av 3
Maria Karlsson, chef för Arbetsförmedlingen i Hultsfred och Vimmerby. Foto: Eric Porali/SR. Foto: Maria Karlsson, chef för Arbetsförmedlingen i Hultsfred och Vimmerby. Foto: Eric Porali/SR.
Bassan och Mohanad från Hultsfreds kommun. Foto: Eric Porali/SR.
2 av 3
Bassan och Mohanad från Hultsfreds kommun. Foto: Eric Porali/SR. Foto: Bassan och Mohanad från Hultsfreds kommun. Foto: Eric Porali/SR.
Felicia och Filippa i Vimmerby. Foto: Eric Porali/SR.
3 av 3
Felicia och Filippa i Vimmerby. Foto: Eric Porali/SR. Foto: Felicia och Filippa i Vimmerby. Foto: Eric Porali/SR.
Vimmerby

Vimmerby har allt svårare att få unga i jobb

Chefen: "Det klart att jag är orolig"
1:36 min

I Vimmerby har antalet ungdomar som varit arbetslösa i mer är 120 dagar ökat dramatiskt. Siffrorna för årets första hälft är betydligt sämre än förra året. Arbetsförmedlingens chef är orolig.

– Såklart att det gör mig orolig. Men jag tror att vi kommer kunna hålla nere nivåerna gott ändå. Med ett nära samarbete med näringsliv och kommun, säger Maria Karlsson som sedan 2013 är chef över arbetsförmedlingen i Vimmerby och Hultsfred.

I Sverige finns den så kallade 90 dagarsgarantin. Den innebär att en ungdom mellan 16 och 24 år ska erbjudas ett jobb, en insats som leder till jobb eller utbildning inom 90 dagar.

I Vimmerby har den här garantin varit svår att uppfylla. Där har antalet öppet arbetslösa ungdomar ökat drastiskt. Under hela förra året var det bara mellan 4 och 10 ungdomar som hade varit arbetslösa i över 120 dagar.

Under juli 2017 var det 32 ungdomar som fortfarande stod utan jobb eller utbildning efter 120 dagar.

Unga nyanlända

– Vi har haft ett inflöde som har gjort att vi inte har kunnat jobba med den kvalité som vi hade önskat. Och gruppen unga har ju ökat båda bland svenskfödda och utrikesfödda, säger Maria Karlsson som ett svar på varför 90-dagarsgarantin varit så svår att uppfylla under 2017 i Vimmerby.

De flesta unga som Arbetsförmedlingen inte lyckas uppfylla garantin för är unga nyanlända som ingår i någon typ av etableringsverksamhet.

– Det har ökat just nu eftersom vi har skrivit in en målgrupp som behöver tid för att göra färdigt de som de gör innan de kan utbilda sig eller börja jobba, säger Maria Karlsson. 

Det är väldigt svårt att hitta vart det finns jobb. Många får reda på vart det finns jobb genom kontakter.

Unga utrikesfödda är en grupp som har det väldigt tufft på arbetsmarknaden. Men viss forskning menar att en intensifierad arbetsförmedling är effektivt när det kommer till att få in unga med utländsk bakgrund in på arbetsmarknaden.

Är det så enkelt att Arbetsförmedlingen egentligen bara behöver jobba lite hårdare för att få ut den här gruppen i arbetslivet?

– Det beror på. Men jag kan hålla med om att vi är nära våra arbetssökande och arbetsmarknaden lokalt så lyckas vi få ut personer i jobb. Sen måste vissa insatser få ta tid. Som vissa arbetsmarknadsutbildningar. Om vi forcerar ut ungdomar i arbete så får de tillfälliga och korta jobb och det är ingen hållbar lösning, säger Maria Karlsson.

Jag tror att många arbetsgivare hellre väljer en svensk.

Hur ska ni göra då, rent konkret, för att hjälpa den här gruppen att komma ut i arbete?

– I dialog med företagen. Uppmana dem, utmana dem att våga och prova, visa goda exempel på hur man kan göra. Vi måste vara kreativa. Det är vårt uppdrag, säger Maria Karlsson.

"Väljer hellre en svensk"

I Vimmerby finns Filippa och Felicia. Båda 19 år. Filippa ska flytta till Linköping och börja studera. Men Felicia ska vara kvar och jobba.

– Det känns som en utmaning. Folk som får jobb får ofta inom förskolan eller äldreomsorgen. Där är det enklast att komma in. Men det är väldigt svårt att hitta vart det finns jobb. Många får reda på vart det finns jobb genom kontakter, säger Felicia.

Bassan, 18 och Mohanad, 25 har nyligen flyttat till Hultsfred och de delar bilden av att nyanlända unga har svårt att få jobb i Hultsfred och Vimmerby.

– De kan vara svårt med språket. Att de inte kan svenska så bra. Men det är enklare för de som varit här längre, säger Bassan.

– Det handlar också om arbetsgivaren. Jag tror att många arbetsgivare hellre väljer en svensk. Det underlättar för dem att välja en svensk framför en utlänning, säger Mohanad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".