Abishek Avhad och Anmol Prabhu på bryggan vid Iron Man-starten i Kalmar.
Abishek Avhad och Anmol Prabhu är redo för Ironman i Kalmar. De kommer springa med sina indiska flaggor även på lördag. Foto: Emma Sandebäck/Sveriges Radio
Ironman Kalmar

Film lockade indier till Kalmar för Ironman

"Vi måste ta en testsimtur så att vi inser hur kallt vattnet är"
2:42 min

Filmen från Ironman 2014 lockade Abishek Avhad och Anmol Prabhu från Mumbai, Indien, till årets tävling. På plats är det vattnet som skrämmer dem mest.

Vännerna Abishek Avhad och Anmol Prabhu, till vardags boende i Mumbai i Indien, har tränat ihop länge. Via långa löplopp upptäckte de triathlon och fortsatte sitt gemensamma tränande. 

Tanken på att göra en Ironman väcktes hos de två och valet föll till sist på Kalmar, mycket tack vare den film från 2014 som spreds från det årets tävlingar.

– Vi blev helt enkelt överväldigade av hela videon och vi sa att hit måste vi åka, berättar Anmol Prabhu. 

Väl på plats i Kalmar upplever de båda det som att det är tionde gången de är här. Slottet, domkyrkan och Ölandsbron. De känner igen allt från filmen. 

Måste hyra våtdräkt

Annars var det den platta cykelbanan och bra väderförhållanden som drog dem till Sverige. 

– Den riktiga utmaningen för oss kommer att vara vattnet eftersom vi inte är vana vid så pass kallt vatten, tror Anmol Prabhu.

Så hyra av våtdräkt har seglat upp som något som måste göras. 

– Jag antar att vi måste ta en testsimtur så att vi inser hur kallt vattnet är, skrattar Anmol Prabhu.

Löpningen och cyklingen hoppas både Abishek Avhad och Anmol Prabhu blir lättare än vad dessa grenar är hemma i Indien. I Mombai stiger temperaturen ofta till över 30 grader och luften är fuktig.

Att det finns högt ställda förväntningar på lördagens tävlingar råder det ingen tvekan om. Abishek Avhad har sin bild klar: 

– Jag ser fram emot en häftig upplevelse, det enorma publikstödet och det fantastiska landskapet som finns där ute på andra sidan bron.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".