Ironman Kalmar
Arkivbild Foto: Anders Lundin/Sveriges Radio
Ironman Kalmar

Proffsen hoppar av från Ironman – färre än 30 kvar

Tomas Gustafsson: Tror det kommer bli ett löplopp
1:23 min

Det rekordstora proffsfältet till Ironman har minskat rejält senaste dagarna. Flera är skadade eller vill inte tävla så tätt inpå VM på Hawaii.

De var 39 anmälda proffs från början men efter de senaste helgernas tävlingar i Maastricht och Hamburg har avbokningarna duggat tätt.

– Vi skulle ha tre tävlande till presskonferens idag så jag plockade ut åtta för att vara säker men ingen av dem kommer hit, säger Tomas Gustafsson som har hand om proffsklassen vid Ironman Kalmar

Presskonferensen blev inställd, för kvarvarande segerfavoriter som ska tävla har ännu inte hunnit till Kalmar, men ska vara på väg.

Att det skulle blir en hel del avhopp var väntat med tanke på att tävlingen i Kalmar ligger tätt efter loppen i Maastricht och Hamburg och de som fullföljt där orkar inte tävla igen så tätt inpå.

Att de varit anmälda till flera tävlingar är en del i jakten på poäng för att nå VM på Hawaii i oktober.

Flera av de som nu inte kommer till Kalmar har nått sitt mål och laddar nu för VM.

Hög proffsandel trots avhopp

Även om många strukit Kalmar ur sin tävlingskalender så kommer ovanligt många proffs vara på plats på lördag.

Efter att Nick Baldwin och Marc Duelsen var först med att tacka nej, har även Michael Weiss, Justin Daerr, Antony Costes, Markus Fachbach,Daniel Fontana och senaste dygnet även Harry Wiltshire, Giulio Molinari och Fredrik Bäckson strukit sig.

Flera frågetecken finns, men de som vill vara med måste vara på plats klockan 18 torsdag kväll eller fått dispens för att registrera sig senare.

Favoriter bland de som kommer starta är nu spanjoren Clemente Alonso McKernan, Daniil Sapunov från Ukraina och före detta proffscyklisten Cameron Wurf från Australien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".