Magnus Krusell. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Magnus Krusell. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Magnus Krusells Kalmar FF-blogg

Krusell: Får se ut hur som helst – bara Kalmar FF vinner

P4 Kalmars KFF-krönikör Magnus Krusell ser hoppfullt på "operation överlevnad" efter Kalmar FF:s 3-1 i måstematchen borta mot GIF Sundsvall.

Krönika: Detta är en personlig betraktelse. Åsikter som uttrycks är krönikörens egna.

Det får se ut hur som helst när Kalmar FF spelar fotboll i höst - bara det blir tillräckligt många poäng för att säkra det allsvenska kontraktet. Om "operation överlevnad" lyckas, börjar sedan en ny tideräkning. Då kan vi ställa andra krav.

Sålunda tänker inte jag kritisera KFF på en enda punkt efter segern med 3-1 borta mot GIF Sundsvall. Vem åker i det här läget till Sundsvall för att primärt spela fin fotboll? Nu tyckte jag inte att det var riktigt så illa som Viktor Elm tyckte i TV-intervjun efter matchen. Även om Sundsvall ägde mycket boll, hade KFF ganska bra koll på detta.

Sommarens nyförvärv har tillfört kvalitet i KFF-truppen. Jag blev särskilt förtjust i spelaren som har den största pressen på sig: Harmet Singh - han som ska ersätta Ismael. Här kan KFF ha gjort ett riktigt fynd. Fint rörelsemönster, ansvarsfullt lagarbete, bra spelförståelse och snabba bolleveranser. Bra.

Även Mikael Dyrestam, avstängde Marko Biskupovics ersättare, ser lovande ut trots vissa problem i positionsspelet. Han tillför snabbhet och det behövs sannerligen.

Erton Fejzullahu, för att fortsätta recensionen av nyförvärven, har inte kommit igång ännu. Ser ganska tung ut. Philip Hellqvist springer bra, men har annars inte visat någonting ännu. Det har däremot Jonathan Ring som, så länge han orkar (vilket aldrig är mer än cirka 70 minuter som mest), bryter mönstret och skapar oreda med sin aviga spelstil. Viktigt mål (1-0) ikväll.

Allra bäst i afton dock Viktor Elm som håller på att växa ut till en jätte i mittförsvaret. Målskytt (3-0) dessutom. Han har verkligen satt sina många kritiker från tidigare i somras på plats med insatserna på slutet.

Dessa tre poäng kan i praktiken vara värda minst det dubbla. Vid seger på söndag hemma mot Sirius, kan Nanne Bergstrands snabbt renoverade Kalmar FF byta gameplan inför hösten. Då handlar det inte om akut kris längre utan snarare om att se till att spela smart och inte gå bort sig under resten av säsongen.

Vi är inte där ännu. KFF är inte på långa vägar säkra på fortsatt allsvensk existens bara för segern ikväll. Dock är jag tämligen säker på att det räcker med seger i tre av de tio återstående matcherna för att operation överlevnad ska vara klar.

Som jag bedömer det, finns det så mycket klass i KFF-truppen att man ska kunna klara det.

Relaterat

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".