Speedwayåkare
Foto: Oliver Atterflod

Piraterna åker ur elitserien

Stefan Andersson Skill, Piraterna: "Ovan känsla efter 6 år med medaljer"
3:14 min

Piraterna är ute ur elitserien efter förlust borta mot Dackarna samtidigt som Indianerna vann mot Vetlanda.

Förutsättningarna för att Piraterna skulle få köra speedway i elitserien nästa år var seger borta mot Dackarna samtidigt som Indianerna skulle förlorat hemma mot Elit Vetlanda. Inget av ovanstående skedde. Det blev stor förlust mot Dackarna med 59-31 samtidigt som Indianerna knep segern mot Elit Vetlanda med 49-41.

Matchen i Målilla var tidigt avgjord då Dackarna hade en ledning med hela 34-14 redan efter åtta körda heat. Uppförsbacken blev för tuff och Piraterna fick till slut se sig besegrade med 59-31.

Stefan Andersson Skill som är lagledare i Piraterna var klart besviken efter degraderingen.

- Nu är det som det är...vi kommer sist och åker ur. Det är en ovan känsla efter 6 år med medaljer, det är underbara år men det är sportens värld. Detta är ett jättemisslyckande givetvis och jag får ta på mig mycket av det. Det är jag som trott på det här och det är jag som satt ihop det här stjärnfyllda laget men vi har inte tillsammans lyckats prestera bättre än så här, säger en mycket besviken Andersson Skill efter matchen.

Dackarna: Fredrik Lindgren 13, Rune Holta 13, Patryk Dudek 9, Maciej Janowski 8, Peter Ljung 7, Mads Korneliussen 6, Joel Kling 3. Piraterna: Daniel Davidsson 8, Frederik Jakobsen 7, Emil Sajfutdinov 5, Krzysztof Buczkowski 5, Peter Karlsson 3, Damian Balinski 3.

Publik: 2 966.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".