Malin Sjölander. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Malin Sjölander. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Kalmar län

Fortsatt stöd för Anna Kinberg Batra i Kalmar län

Malin Sjölander (M): Inget nytt har hänt
1:18 min

Moderaterna i Kalmar län har fortsatt förtroende för sin partiledare. Det säger länsordföranden Malin Sjölander från Västervik.

En majoritet av de ledande moderaterna i Stockholms län saknar förtroende för partiledaren Anna Kinberg Batra. Det framgick när moderata förbundsstyrelsen i Stockholms län tillsammans med partiets kommunpolitiker hade telefonmöte i dag.

Men Moderaterna här i Kalmar har fortsatt förtroende för sin partiledare Det säger länsordföranden Malin Sjölander.

– Grunden till det är dels att det inte hänt något nytt sedan i våras då vi också sa att vi stöttade henne. Om det hänt något nytt är det i så fall att hon har börjat ett förändringsarbete och reformarbete.

Malin Sjölander pekar bland annat på en presskonferens idag om att Moderaterna vill höja försvarsanslaget.

Viktigt att inte ha bråttom

Det är inte första gången som delar av det moderata partiet är kritiska till sin partiledare. Väljarstödet har gått ner och till historiskt låga siffror och kritikerna tror inte att Kinberg Batra kan vända dem.

Men Malin Sjölander tycker att kritikerna har för bråttom. Hon säger att det tog tid både för Centerpartiets Annie Lööf och för förre moderatledaren Fredrik Reinfeldt att få genomslag.

– Om vi ska skapa ett starkt och varaktigt förtroende måste vi nog också låta det ta tid, att vi kan jobba igenom våra frågor. Det tar ju tid att berätta för väljarna vad vi vill göra också. Det där ändrar sig inte över en natt. Vi måste ha lite mer tålamod.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".