Camilla Näslund IFK Kalmar
Camilla Näslund avgjorde direkt i sin comeback när hon avgjorde för IFK Kalmar mot Kungsbacka. Foto: Ove Lernå
SPORTEN P4 KALMAR

Camilla Näslund avgjorde i comebacken

IFK Kalmars Camilla Näslund "Länge sedan jag blev så glad"
1:12 min

Snacka om effektivitet - inhoppare i sin comeback avgjorde Camilla Näslund för IFK Kalmar i segermatchen mot Kungsbacka i Elitettan som Kalmar till slut vann med 2-1.

Camilla Näslund kunde alltså inte fått en bättre återkomst till Gröndal och IFK Kalmar.  Segermålet kom på stopptid (tilläggstid) som Näslund effektivt slog en lyra in bakom gästernas målvakt Jenny Olsson.

Kungsbackas Olsson som annars gjorde en bra match mellan stolparna svarade här för ett litet misstag när hon skulle skicka ut en bakåtpassning men bollen hamnade hos Näslund.

– Först trodde jag bollen skulle gå över målet men när jag såg att den istället trillade in blev jag väldigt glad. Det var länge sedan jag blev så glad, fortsatte Camilla Näslund.

Hultsfredsfostrade 27-åringen som alltså kom tillbaka till IFK Kalmar för bara någon vecka sedan efter turbulensen i Färjestaden.

– Redan när det mesta talade för att Färjestaden skulle bli uteslutna hörde IFK Kalmar av sig.

Samtidigt som hon konstaterar att det kan bli en riktigt kul höst med IFK Kalmar. Som alltså befäster sin andraplats i Elitettan som skulle betyda allsvenskt spel nästa år.

Nämnas bör att Färjestaden fick fortsätta sitt division 2-spel efter mycket om och men...

Annars var det Kungsbacka som började bäst och hade det mesta av spelet tills en kvart spelade när Amanda Fredriksson fälldes och domaren pekade på 11-meterpunkten, eller straffpunkten om ni så vill.

Amanda var hur säker som helst och IFK spelade också upp sig efter ledningsmålet.

I andra halvlek chockstartade dock halländskorna och jagade kvitteringsmålet efter en kavalkad av chanser. Till slut kom också kvitteringen genom Klara Andrup på nick.

Därefter fortsatte Kungsbacka att dominera ända tills en viss Näslund kunde avgöra på en effektiv lobb i matchens slutskede.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".