Skottlossning Kungsgårdsvägen Kalmar
1 av 2
Gärningsmännen använde ett hagelgevär. Foto: Erika Norberg/Sveriges Radio
Skottlossning Kungsgårdsvägen Kalmar 2
2 av 2
Gärningsmännen sköt på två dörrar i samma fastighet. Foto: Erika Norberg/Sveriges Radio
Kalmar

Två anhållna efter skottlossning i Kalmar

"Vi vet väldigt mycket om dem..."
0:42 min

Två män i 20-årsåldern har anhållits i Kalmar efter söndagsnattens skottlossning mot en fastighet vid Kungsgårdsvägen.

Det var vid tvåtiden, natten mot söndagen, som polisen fick larm om att det hörts två smällar från adressen och att en bil ska ha lämnat platsen. Det visade sig att någon har skjutit mot två entrédörrar till ett flerbostadshus. Inga personer har kommit till skada.

Bilen hittades en stund senare i Kalmar-området och efter lite utredningsarbete kunde två personer gripas.

Fler kan vara inblandade

Polisen vill inte gå in närmare på uppgifter om de två personerna som greps under natten.

– Vi vet väldigt mycket men vi kan inte säga så mycket om dem nu eftersom vi har mer kvar att göra i ärendet. Och det kan inte uteslutas att det blir mer utredningsåtgärder under dagen, säger Calle Persson, som är polisens informatör i Malmö.

Är det så att fler personer kan gripas?

– Ja, det är möjligt, det beror på vad som framkommer i utredningen, säger Calle Persson.

Gärningsmännen använde ett hagelgevär och rutan till den ena entrédörren är krossad, på hissdörren innanför ser man spåren från hagelskottet. I rutan till den andra dörren har skottet lämnat ett stort hål. Polisen vill inte säga om de har hittat vapnet, eller lämna ut mer detaljer om bilen som gärningsmännen färdades i och var den hittades. Men man bekräftar att saker har tagits i beslag, dock vill man inte uttala sig om vilken typ av föremål det rör sig om.

De två personer som greps i natt har under söndagen anhållits misstänkta för grovt vapenbrott, olaga hot och framkallande av fara för annan. Dessutom misstänks de för narkotikabrott för eget bruk. Under söndagen fortsätter utredningen.

– Idag kommer vi förhöra de misstänkta, göra en teknisk undersökning på platsen, vi kommer förhöra fler vittnen och det kommer bli en del inre spaning och analyser av det vi har hittat än så länge, säger Calle Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".